Op de achtergrond een SprekersMentor, altijd beschikbaar voor onafhankelijk advies en assistentie. Een rustig gevoel.

Maak een QUANTUMLEAP in uw ontwikkeling als spreker.
Investeer tijd en gebruik mijn meerwaarde voor uw groei.
AB?D ZakelijkSpreken  Benedendorpsweg 39  6862WC Oosterbeek   026 334 2839   06 273 65 297
Wat moet je doen met 'adviezen' uit de krant?
19/02/2021
In krant en bladen kom je ze tegen: "adviezen van deskundigen". Omgaan met spreekangst - Wat doe je als er iets niet helemaal volgens planning gaat? - Een ijzersterke opzet - Iedereen overtuigen en enthousiast maken - Spreken als Obama - enz. enz..

Wat moet je ermee?

De adviezen zijn zelden eyeopeners, je hebt het eerder gelezen/ gehoord. Kan iemand met een 'kranten-advies' echt wat doen?
Als het antwoord 'ja' is dan heeft de persoon tot nu toe zitten slapen, is niet erg actief met spreken/ presenteren bezig geweest, is het waarschijnlijk ook niet erg belangrijk.
En bij 'nee' komt de volgende vraag: "is het voor de betrokkene belangrijk"? Als hierop het antwoord 'ja' is dan is het heel waarschijnlijk dat er echt aandacht aan wordt gegeven. Om tot echt resultaat te komen moet een cirkel doorlopen worden: advies uitwerken - oefenen - checken van het resultaat - eventueel bijsturen met aanpassen en oefenen totdat een bevredigend resultaat is bereikt.

Kortom: als een problematiek op het gebied van spreekvaardigheid belangrijk/ relevant is, is een projectmatige aanpak nodig. Liefst niet in een hoog tempo, neem er de tijd voor, zoek hulp om op het spoor te blijven.

Closed Loop Presenteren©

Blog
Nu via het scherm presenteren ?!
31/03/2021

Ineens is het de enige manier om je boodschap te communiceren. En hoe lang nog? In ieder geval is het een vorm die je voorlopig zult moeten beheersen.


binnenkort meer -