Op de achtergrond een SprekersMentor, altijd beschikbaar voor onafhankelijk advies en assistentie. Een rustig gevoel.

Maak een QUANTUMLEAP in uw ontwikkeling als spreker.
Investeer tijd en gebruik mijn meerwaarde voor uw groei.
AB?D ZakelijkSpreken  Benedendorpsweg 39  6862WC Oosterbeek   026 334 2839   06 273 65 297
Vooraf opgenomen
27/05/2021

Webinar, een klant/leverancier presentatie. De presentatrice verontschuldigt zich: haar collega kan niet aanwezig zijn, dus geen live presentatie maar de presentatie is vooraf opgenomen.

Lees hier meer

Een keer en niet meer!
16/05/2021

Online optreden vraagt goede faciliteiten, bij online presenteren is het essentieel. Zonder,  loop je de kans dat je veel slechter overkomt bij degenen waarmee je dan contact hebt dan dat je bent. Dit is niet nodig, maar het vraagt wel kritisch naar je faciliteiten kijken.
Lees hier meer

Wereldtop
14/05/2021

Ineens is het de enige manier om je boodschap te communiceren. En hoe lang nog? In ieder geval is het een vorm die je voorlopig zult moeten beheersen.
Een tekst over presenteren door de wereldtop.
Hier meer

Wat doe je met 'adviezen' uit de krant?
19/02/2021

In krant en bladen kom je ze tegen: "adviezen van deskundigen". Omgaan met spreekangst - Wat doe je als er iets niet helemaal volgens planning gaat? - Een ijzersterke opzet - Iedereen overtuigen en enthousiast maken - Spreken als Obama - enz. enz.. Wat moet je ermee?
Lees hier meer.

Blog
Is dit een ontwikkeling?
27/05/2021

De presentatrice sprak vol energie en enthousiasme, was opgewekt. Ze deed dit vanuit haar natuurlijke habitat, waar ze zich thuis voelde.
Lees hier meer

Het komt steeds vaker voor
20/05/2021

Ik kijk veel naar online presentaties, ik gebruik dit als basis voor mijn adviezen.
Het komt niet zo vaak voor, maar bij een recente presentatie noteerde ik:
Lees hier meer

Opschieten
14/05/2021

Online presenteren was in de C tijd de enig haalbare vorm.

Online presenteren is nieuw, je bent het waarschijnlijk gaan doen zonder veel voorbereiding. Ik heb jouw laatste online presentatie niet gezien maar wel die van veel anderen. Bij verreweg de meesten is de online presentatie een old-school presentatie, zittend vanachter een computer thuis of op kantoor. Ik werd er niet blij van!
Lees hier meer

Valkuilen bij Online presenteren
05/05/2021

Ik ben nog bezig om recente presentaties te analyseren. Legio missers zag ik. Het wordt een tekst over valkuilen en oplossingen die je helpen bij je online toekomst.
Binnenkort meer.

Pitchen - tips en structuren
01/10/2021

Pitchen: Meest innovatieve student 2021
Geweldig als je de kans krijgt om voor een deskundige jury, na geholpen te zijn door professionals, je project kunt pitchen. Met een flinke prijs in het vooruitzicht. Ik dacht na over pitchen, tips en structuren die gemakkelijk te gebruiken zijn. Of gewoon als inspiratie of als check als jij de kans hebt om te pitchen!
Lees hier meer