Nieuws - Blog  - Inspiratie
Nieuwe uitgever???
05/03/2015
Ik heb het eerste boek in de serie ZakelijkSpreken: "Presenteren is Marketing", gereed gemaakt voor MijnManagementboeken. En begin nu aan "Na de 'Wisseling van de Macht'" omdat dit boek zo zinvol is voor het communiceren met 'internetters'.


Even naar school 2
16/01/2015
Het was een project van een HBO opleiding. Studenten evenementen - bedrijfskunde en ??. Jammer dat het project voor de studenten kort na de lessen op de scholen voorbij was. Mails werden niet meer beantwoord, evaluatie heb ik niet gezien.
Hoe vonden de scholen het? Had het een meerwaarde binnen het lesprogramma? Hoe waardeerden de scholieren het? Had de dag meerwaarde voor de ondernemers die meewerkten?


Even naar school
16/01/2015
Gisteren was ik even docent in een HAVO groep. Weer een geweldige ervaring en uitdaging om jongeren iets mee te geven waar ze 'morgen' actie op nemen.
Ongemerkt neem ik veel tijd voor de voorbereiding. Teksten in de krant,vakbladen, internet over jongeren, de grote uitval op HAVO, vallen op.
Met de docent mijn introductie afgesproken. Fantastisch zoals hij dat deed en meteen kreeg ik informatie over de sfeer in deze groep, op deze school. Flinke helderheid over wat kan en niet kan, interesse tonen in wat komen gaat.


Intensief bijwerken van boeken
16/04/2018
De boeken zijn in de afgelopen periode bijgewerkt. Enkele onderwerpen zijn bijgevoegd, correcties zijn aangebracht. Het lettertype is iets verkleint. Veel werk met een wezenlijke verbetering als resultaat. Nu zeven boeken met een schat aan informatie, up-to-date en direct toepasbaar. 

Klaar???
08/11/2015
Alle boeken in de serie zijn nu herzien. Eindeloos veel aanpassingen en correcties, nieuwe indelingen, meer logische volgordes. Op veel plaatsen actualiseren want in de afgelopen jaren is er op het gebied van communicatie veel veranderd!


Belangrijk - Belangrijk
24/09/2015
Na jaren van studeren, onderzoeken, schrijven is er nu een geheel dat ik 'Zakelijk Presenterenkunde' durf te noemen. Een basis voor vele vormen van gebruik: opleiding, advisering, uitbouw.
Ik ben nu op zoek naar personen die dit materiaal gaan gebruiken. Ikzelf ben nauwelijks meer actief in advisering, blijf echter wel schrijven en verder uitwerken.


Nieuwe uitgever
25/02/2015
Ik ga switchen naar een andere print-on-demand service. MijnManagementboek.nl heeft weliswaar geen mogelijkheid voor ringband maar wel goede relaties naar de Nederlandse markt. De kosten zijn vergelijkbaar met mijn vorige drukker.


Revisie en andere opmaak
23/07/2017
Alle boeken heb ik weer nagelopen en, natuurlijk, een aantal fouten gevonden. Maar meer, een aantal teksten zijn gewijzigd, een aantal is toegevoegd.
Ook de opmaak is aangepakt, het lettertype is kleiner geworden en allerhande kleinigheden zijn weggepoetst.
Is alles nu naar mijn zin? Nog lang niet, ik blijf er verder aan werken."Closed Loop Presenteren" is nu gereed. Het heeft niet de pretentie een leerboek te zijn, hoewel het geweldig zou zijn als het dit niveau in volgende versies gaat bereiken.
'Morgen' vandaag starten!